Hoe gaan wij tewerk? - Cookies Vilvoorde

Culinair Corps Vilvoorde
Waar koken een kunst is
Ga naar de inhoud


Vergaderingen:
* De club vergadert iedere 2de donderdag van de maand, van september tot juni.
Ploegsamenstelling:
* Zes ploegen worden de laatste vergadering van het seizoen (juni) via lottrekking door een "onschuldige hand" bepaald.
- elke ploeg heeft een ploegverantwoordelijke (chef)
- verder aangevuld met 1 of 2 leden (commis)
* normaal zijn er 6 ploegen voorzien (indien het ledenaantal van het betreffende seizoen dit toelaat - vanaf 18 vaste leden). Bij te weinig vaste leden zal één voorgerecht minder geserveerd worden en dus ook één ploeg minder.
- ploeg 1: Hapjes
- ploeg 2: Voorgerecht 1
- ploeg 3: Voorgerecht 2
- ploeg 4: Hoofdgerecht
- ploeg 5: Dessert
- ploeg 6: Dienst
* de ploeg "Hoofdgerecht" staat in voor het menu van die vergadering
Menusamenstelling:
* de laatste week van augustus komen alle ploegchefs samen om de menu's samen te stellen voor de 10 kookavonden van het seizoen. De ploeg van hoofdgerecht is voordien samengekomen om een menuvoorstel uit te werken. In overleg zal dan per maand, en in functie van de seizoensgebonden ingrediënten, een definitief menu samengesteld worden. Eventuele recepten kunnen dan op de website gepubliceerd worden zodat alle ploegen tijdig kunnen voorbereiden/oefenen.
Voorbereiding van een clubavond:
* ploegchef gaat vooraf samen met zijn commis het gerecht van de kookavond uittesten, bijsturen en bordschikking bepalen.
De clubavond zelf:
* Alle leden zijn aanwezig tussen 18.00 uur en 18.30 uur. Het aperitief begint om 20.00 uur, zodat de vergadering tijdig kan eindigen tegen 23.00 uur. Alle leden blijven ook na de vergadering om te helpen met opruimen.
* Er wordt gevraagd van minstens 7 vergaderingen (op 10) aanwezig te zijn. Indien men zich engageert voor zijn hobby, zijn we van mening dat dit geen probleem mag zijn.
* Indien iemand niet aanwezig kan zijn (of gasten heeft), wordt dit gemeld aan de secretaris ten laatste op maandagavond zodat de secretaris tijdig de aantallen kan doorgeven.
* Gasten zijn welkom op uitnodiging van een vast lid.Per adres
Jan Eyndels
Groenstraat 74
1800 Vilvoorde
Terug naar de inhoud